Kamis, 14 Oktober 2021

Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban

Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban bagian pertama yang sedang anda baca, berisikan materi yang sama dengan soal essay b. Inggris bagian ke-1, yaitu tentang Offering and Suggestion Expression dan Asking and Giving Opionion. Soal-soal pilihan ganda b. Inggris kelas 11 kurikulum 2013 semester satu ini diharapkan dapat membantu siswa dalam menghadapi pekan ulangan harian, mid, ataupun semesteran. Bagi guru mapel B.Inggris semoga bisa menjadi referensi dalam pembuatan soal ulangan/ujian ataupun bisa juga dijadikan bank soal.
Baca juga: 20 Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap
Berikut, soal PG B. Inggris kelas xi semester 1 dengan kunci jawaban untuk siswa SMA/MA/SMK/MAK/Sederajat dimulai dari soal pertama..

Choose the correct answer by crossing a, b, c, d, or e!

The following dialogue is for number 1-5

Sifa: “What do you think about Lampung?”
Lisa: “In my opinion, Lampung is the beautiful city. There are so many beautiful beaches there. Lampung is also famous with its tapis or songket. It is traditional cloth in Lampung.”
Sifa: “How about its food? Do you think it is delicious?”
Lisa: “I think…. Yes! Do you know seruit? It’s delicious.”
Sifa: “Yes I know seruit. By the way…. Which one is more delicious? Seruit or sate of mushroom?”
Lisa: “According to me, seruit is more delicious than sate of mushroom.”
Sifa: “I don’t think so. I think saste of mushroom is more delicious than seruit because sate of mushroom is my favorite food.”
Lisa: “So we have different favorite foods then.”
Sifa: “I think so.”

1. What is the name of the region discussed between Sifa and Lisa?
a. Lampung
b. Semarang
c. Jakarta
d. Surabaya
e. Denpasar
Jawaban: a

2. What does Lisa think about Lampung?
a. It is a beautiful city.
b. It is the ugly city.
c. It is a city full of crime.
d. It is a bad city.
e. It is a small city.
Jawaban: a

3. What kind of food liked by Lisa according to the dialogue above?
a. Seruit.
b. Mushroom satay.
c. Soup.
d. Pizza.
e. Burger.
Jawaban: b

4. What is Songket?
a. Traditional dance from Lampung.
b. Traditional clothes from Lampung.
c. Traditional food from Lampung.
d. Traditional average from Lampung.
e. Traditional ritual from Lampung.
Jawaban: b

5. “In my opinion, Lampung is the beautiful city.”
The sentence above is included into the expression of ….
a. asking opinion
b. giving opinion
c. agreement
d. disagreement
e. neutral position
Jawaban: b

6. (1) Ayu: “What about telling about the human body?”
(2) Andi: “What should we present for the oral test next week?”
(3) Ayu: “Good idea.”
(4) Andi: “Not a bad idea, but talking about animals is very ordinary. Many of our classmates have told about animals.”
(5) Ayu: “How about something about animal species?”
Arrange the jumble sentence above into a good dialogue!
a. (1)-(3)-(2)-(4)-(5)
b. (1)-(3)-(2)-(5)-(4)
c. (2)-(3)-(4)-(1)-(5)
d. (2)-(5)-(1)-(4)-(3)
e. (2)-(5)-(4)-(1)-(3)
Jawaban: e

The following dialogues is for number 7 to 9.

Rafa: “I have a serious problem today. I have just lost my driver license.”
Sifa: “Don’t be so sad, my friend, let us search it around the park.”
Rafa: “I have looked for it for hours, but I could not find it. Do you have any suggestion?”
Sifa: “You should tell the security to announce it to other students.”
Rafa: “Yeah, that sounds good. I do hope it helps”

7. Which sentence that shows asking suggestion?
a. Don’t be so sad, my friend.
b. I have just lost my driver license.
c. You should tell the security.
d. Do you have any suggestion?
e. That sounds good.
Jawaban: d

8. Below are sentence of asking suggestion, except….
a. Can you tell me what I should do?
b. Do you have any suggestion for me?
c. What would you do?
d. Would you mind giving me your suggestion?
e. What should I do?
Jawaban: c

9. What is Rafa’s problem?
a. He lost a wallet.
b. He lost a bag.
c. He lost a car.
d. He lost his driver license.
e. He lost a pencil.
Jawaban: d

The following text is for number 10 and 11.

Mother: “Ali, where are you? Wake up, my dear. It’s Monday morning.”
Ali: “I’m here, mom, in my bed room.”
Mother: “Oh…. there you are. Don’t you go to school?”
Ali: “Mom. I have got a headache.”
Mother: “Let me check. You have got a high temperature. You should stay at home.”
Ali: “Okay, mom.”

10. Wich sentence shows the giving suggestion?
a. I have got a headache.
b. You should stay at home.
c. Don’t you go to school?
d. Let me check.
e. It’s Monday morning.
Jawaban: b