Jumat, 15 Oktober 2021

Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta JawabanPart-4

Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 Beserta Jawaban Part-4 merupakan lanjutan soal pilihan ganda B. Inggris kelas 11 semester satu kurikulum 2013 bagian ke-3 (soal nomor 21-30) dengan materi yang sama dengan sebelumnya, PG bagian ke-4 dimulai dari soal nomor 31 seperti berikut ini:

31. Vita: “…. to Jakarta to find the job?”
Dewi: “it’s nice of you to ask.”
a. Do you mind my migrating
b. Would you like to go
c. Would you go
d. Do you think I could
e. Do you have
Jawaban: c

32. Jane: “Would you like to go a concert on Saturday night?”
Tia: “Ehm, yes ….”
a. Anyway.
b. I’d like.
c. I’m busy.
d. I can’t.
e. I’d be delighted.
Jawaban: e

33. Hendra: “We are going to have a research for many days. Will you join us?”
Farhan: “….”
a. I am convinced
b. There is no doubt
c. I’m certain
d. I don’t know about it
e. I can’t say that for sure
Jawaban: c

34. Budi: “it’s boring. We’ve got to do something.”
Dina: “What about watching film?”
Budi: “Wow, cool! ....”
a. it’s a pity.
b. Let’s watch it.
c. You are wrong.
d. I am deeply sorry to hear that.
e. Oh, congratulation.
Jawaban: c

The following text is for number 35

Dear John Smith,
Retirement Party for Mr. Alexander Dowie

This is to inform you that Dr. Alex Dowie, our director of the IT Department is retiring on January 23rd, 2003. Dr. Dowie joined our company 20 years back when the company was in its initial years and was trying to make its place among the top ranked companies in the Mortgage Industry. Ever since then, he has positively contributed towards the success of this company. We were never short of his advice when was most needed and his leadership and faith in his fellow colleagues has always been exemplary.
In order to say formal ‘Good Bye’ and to wish him luck for a relaxed retired life, a farewell dinner is organized by the company at Ramdas Hotel, 45 Johnson st, Kingston, Ontario on January 23rd, 2003.
You and your spouse are all invited to grace this occasion and express your best wishes to Dr. Dowie in person. Kindly RSVP by responding to this email with the name of your guest by January 15th.

Susan Miller,
Director Human Resource

35. What position is held by Susan?
a. Director of production.
b. Director of Marketing.
c. Director of Human Resource.
d. Director of Accounting.
e. Dirrector of Culture.
Jawaban: c


The following text is for number 36 to 40



36. When will the event be held?
a. August 14th.
b. August 15th.
c. August 16th.
d. August 17th.
e. August 18th.
Jawaban: d

37. Where is the location of the party?
a. Florida.
b. Alaska.
c. Chicago.
d. Aberdeen.
e. Washington.
Jawaban: d

38. When must we respond to the letter?
a. June 21st.
b. June 22nd.
c. June 23rd.
d. June 24th.
e. June 25th.
Jawaban: a

39. What kind of the text is it?
a. Invitation.
b. Suggestion.
c. Ofter.
d. Surprise.
e. Announcement.
Jawaban: a

40. “You are invited to celebrate.”
The Indonesian translation of the underlined word above is….
a. merayakan
b. menyampaikan
c. mengundang
d. membuka
e. menutupi
Jawaban: a

Lanjut ke soal ujian tengah semester => Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban