Kamis, 19 Maret 2020

35 Soal UTS/PTS Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 Beserta JawabanPart-2

35 Soal UTS/PTS Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 Beserta Jawaban Part-2 merupakan lanjutan soal ulangan tengah semester genap kelas 11 kurikulum 2013 bagian ke-1 yang berbentuk pilihan ganda/PG, untuk bagian kedua atau terakhir rangkaian penilaian tengah semester, soalnya berbentuk essay, seperti berikut dibawah ini.

B. Fill in the blank with the right conjunctions!

1. He found his key …. he had been looking for them for hours.
Answer: after.

2. I had just left the house…. If suddenly started raining.
Answer: as.

3. I’ll call you…. I know more about it.
Answer: as soon as.

4. You should better start studying …. It is too late.
Answer: before.

5. The children seem unhappy …. Their father has left the family.
Answer: since.

6. I won’t tell you …. you promise you will keep it as a secret.
Answer: until.

7. It was …. he was standing directly in front of me that I recognized Tim.
Answer: until.

8. We were in the middle of a discussion …. without a warning Mr. Smith left.
Answer: Whenever.

9. My mom buys chocolate for me …. I come home.
Answer: When.

10. Lara was already asleep …. Jenny kept playing with her toys.
Answer: While.

C. Read the following letter and then answer the questions!

October 14th, 2016
To my teacher:

If I had not had you as my teacher in year 11, my life would have been incredibly different. I’m not saying it would be worse-but you opened my heart again to what I have been dreaming so far. You took a kid from Papua, an isolated place in Indonesia, and made him be brave to see the world and believe on his dream.
I never forget one lesson where you told us about your dreams for your future when you where our age. I think you were meant to be talking only about English, but it changed, and kind of became a life study. You told us about your regrets and your successes and it started to make me realize that anything is really possible for everyone.
You have changed me radically on my way of learning, I wouldn’t be where I am today without you. Your encouragement and persistence in all of your classes have taught me that I am who I am, and to get to the top, it’s all down to me. I am capable, but I will take hard work and lost of dedication.

Thank you,
Nickelo Anjelo (Graduated).

Questions:
1. Who is Nickelo Anjelo?
Answer: Graduated student.

2. When was the letter written?
Answer: October 14th, 2016.

3. What lesson was never forgotten by the writer?
Answer: The dreams in the future.

4. What is the impact had in the writer after his teacher told him about his regret?
Answer: To realize that anything is really possible for everyone.

5. Who is the recipient?
Answer: English teacher.

Lanjut ke soal berikutnya => Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas XI Semester 2 K13 tentang Songs


 
close